SANTI SERRA, president de l'AV Sant Andreu del Palomar "L'escola La Maquinista l'ha de pagar la Generalitat. No s'ha de fer el xantatge amb els pares, de fer una escola si fem aquesta superfície. Nosaltres volem un Sant Andreu viu, un comerç de proximitat. I també ens preocupa molt que el barri s'està quedant sense teixit industrial."

Els veïns de Sant Andreu i el Bon Pastor han mostrat de nou el seu rebuig al projecte de requalificació del solar que hi ha al costat del Centre Comercial La Maquinista. El manifest defensa que s’han de construir urgentment les instal·lacions definitives de l’Escola La Maquinista, que fa sis anys que està en barracons. Afegeixen, però, que no permetran “‘pelotazos’ ni especulació” per aconseguir-ho.

Les associacions es mostren preocupades per la construcció de cinc torres d’entre 20 i 24 plantes de pisos que inclou el projecte. Critiquen que no s’han previst els serveis i equipaments que caldran per atendre les famílies que hi viuran i lamenten que la zona ja n’està mancada actualment.

També s’oposen frontalment a l’ampliació del centre comercial. Consideren que “perjudicaria greument” el comerç de barri i de proximitat de Sant Andreu i del Bon Pastor.

De moment, s’han adherit al manifest l’AV Bon Pastor, l’AV Sant Andreu de Palomar, l’AV  Sant Andreu Nord – Tramuntana, la FAVB, l’Associació de Comerciants de l’Eix de Sant Andreu, Sant Martí Eix Comercial, el Mercat de Sant Andreu, l’Associació de Comerciants Onze de Setembre, la Unió de Botiguers Congrés-Indians de Barcelona i CCOO de Catalunya.

Veïns, comerciants i entitats, en contra del projecte

La requalificació del solar comprès entre els carrers de Ferran Junoy, la República Dominicana, de Sao Paulo i el passeig de Potosí va aconseguir l’aprovació inicial en la Comissió d’Hàbitat Urbà i Medi Ambient l’octubre de 2013. Des de llavors, l’ampliació del centre comercial ha preocupat els botiguers dels entorns. El projecte també ha topat amb l’oposició dels veïns i les entitats.