Trobar una ubicació definitiva s’ha convertit en un viacrucis per a les famílies de l’Escola Entença. Després que l’Ajuntament els hagi ofert anar a diversos emplaçaments com ara l’edifici de Londres amb Villarroel, que no reuneix les condicions, el despropòsit dels Jardins de Marcos Redondo, o els Jardins de Paula Montal, massa petit i amb el pati compartit, reclamen tornar al lloc que se’ls va prometre quan es va fundar el centre, el recinte de l’antiga presó Model.

Suport de l’oposició en bloc

Ara, l’oposició amb representació al districte de l’Eixample, Esquerra Republicana, Junts per Catalunya, Bacelona pel Canvi i Ciutadans els fan costat i reclamen  que es replantegi el projecte de la Model perquè tant l’Escola Xirinacs, que té l’espai garantit, com l’Escola Entença s’hi puguin quedar de forma definitiva.

Revisar el Pla director de la Model

L’oposició i l’AFI de l’Escola Entença demanen que s’avaluïn els equipaments previstos en el Pla director i se’n revisin les prioritats. Asseguren que l’escola ja no té gaire temps més per esperar i demanen voluntat de diàleg. Volen que el centre s’ubiqui al recinte de la Model perquè a Paula Montal la superfície de 1900 m2  implicaria crear una escola sense pati propi.

El regidor demana alternatives a l’oposició

Al darrer plenari del districte, l’oposició va elevar un prec al govern municipal perquè s’avingui a replantejar el projecte de la Model. El regidor va aclarir que si s’hi posa l’Escola Entença s’haurà de treure un altre equipament, i va instar l’oposició a proposar altres emplaçaments alternatius a Paula Montal o la Model. “Tot no hi pot cabre. Per tant quan vostès diuen: ‘Estem d’acord amb l’associació de mares i pares que no ha d’anar a Paula Montal,’ que no entenc per què, però bé, el que no pot ser és que no proposin una solució alternativa”, va expressar Jordi Martí, regidor de Eixample.

Ubicació provisional a la Model, sí

Val a dir que el recinte de la Model va ser la primera proposta d’ubicació definitiva per a l’escola, però finalment aquesta ubicació es va destinar a l’Escola Xirinacs. La paradoxa és que l’Escola Entença també s’ubicarà a la Model a partir del curs vinent com a emplaçament provisional fins que es construeixi l’edifici definitiu, ja que on es troben ara, al recinte de l’Escola Industrial, no hi caben i tenen una subestació elèctrica a tocar.