Operació entre els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana en diversos narcopisos del Raval. Els policies han desmantellat aquest dimarts a la tarda quatre punts de venda de drogues de tot tipus, principalment heroïna i cocaïna, i han detingut un dels seus màxims responsables. Els agents també han intervingut “importants quantitats” de diners. El dispositiu s’ha dut a terme en quatre pisos del número 5 del carrer de Reina Amàlia, també han entrat al número 7 del mateix carrer, i han fet una intervenció ràpida en un supermercat al número 16 del carrer de les Carretes, on els agents buscaven alguns sospitosos.

El dispositiu continua obert i no es descarten més detencions relacionades amb la investigació. De fet, en el moment de l’entrada policial, quatre persones, que ja estan identificades, han fugit per patis interiors.

Fins el lloc dels fets s’hi han desplaçat almenys mitja dotzena de furgonetes dels Mossos i diversos agents de la Guàrdia Urbana. Segons els veïns consultats, la del número 5 era una finca on tenien constància que hi havia narcopisos i que no va ser intervinguda en la macrooperació que hi va haver a finals d’octubre.

La investigació d’aquests immobles es va iniciar fa diverses setmanes després que els Mossos tinguessin coneixement que aquests pisos estaven ocupats il·legalment i que s’havien convertit en punts de venda per a toxicòmans que hi acudien diàriament. Tot i això, segons la informació de la qual disposaven, en aquests casos els compradors no hi consumien a l’interior per evitar sospites de la policia i dificultar la investigació judicial, i evitar les queixes veïnals. Tot i així, havia comportat queixes veïnals i un augment de la percepció d’inseguretat ciutadana.

Ara, els pisos es lliuraran al propietari o quedaran clausurats policialment.