L’Ajuntament posa en marxa l’operació Nadal a la ciutat, un dispositiu que implica més presència policial a les àrees més comercials fins al 14 de gener, per garantir la seguretat ciutadana i prevenir possibles activitats delictives al carrer. També s’ampliaran els serveis municipals de neteja i hi haurà patrulles per millorar la fluïdesa del trànsit en zones on hi hagi congestions de vehicles.

El dispositiu preveu més atenció a l’espai públic en zones de més afluència, com els eixos comercials. Agents de la Guàrdia Urbana i de Mossos d’Esquadra patrullaran conjuntament per la ciutat, i prioritzaran les patrulles uniformades a peu. Sobretot treballaran per evitar actes delictius, però també per controlar les infraccions que puguin pertorbar la convivència i el descans dels veïns. Amb el mateix objectiu, també s’intensificarà la vigilància al metro.

Precisament, l’Ajuntament recomana utilitzar el transport públic per moure’s per la ciutat, i més específicament el metro, que es reforçarà per aquestes dates. Per exemple, dimarts i dijous, vigílies de festiu, el servei s’allargarà fins a les 2 h de la matinada. Les línies d’autobús que transcorren per les zones més concorregudes també es reforçaran en dies clau. A més, s’augmentarà la capacitat de transport d’algunes línies dotant-les de vehicles articulats.

Pel que fa a la circulació amb vehicles privats també es veurà afectada, amb regulacions per evitar congestions en dies de molta activitat als carrers de la ciutat i per facilitar la mobilitat tant dels vianants com dels vehicles. Alhora, com que es tracta d’un període de celebracions, es faran més controls d’alcoholèmia i drogotests.

La Guàrdia Urbana també farà inspeccions en locals per controlar els sorolls, l’excés d’aforament i el consum de begudes alcohòliques per part de menors. L’operació Nadal es complementarà amb dispositius específics la nit de Cap d’Any i la cavalcada de Reis.