Operació policial dels Mossos als anomenats Blokes Fantasma, a l’avinguda del Coll del Portell, a la Salut, pels presumptes robatoris comesos a Alemanya per un grup criminal. S’han fet escorcolls a dos immobles ocupats més, a la Vila de Gràcia i el Carmel, i una persona ha estat detinguda. Un periodista de BTV ha estat agredit quan cobria la informació al carrer de Ros de Olano.

Els Mossos d’Esquadra informen que l’actuació, que s’ha posat en marxa a les cinc de la matinada, és a petició d’una comissió rogatòria internacional. S’han realitzat entrades a tres immobles de Barcelona, entre els quals, un edifici ocupat il·legalment al número 59 de l’avinguda del Coll del Portell. També al carrer de Ros de Olano, a la Vila de Gràcia (veure imatge), i al carrer dels Agudells, al Carmel.


Tot és fruit d’una investigació que continua oberta i que es va iniciar arran de diversos atracaments amb violència comesos a entitats bancàries d’Alemanya. La banda intimidava amb armes de foc treballadors i clients que accedien a entitats bancàries i als quals retenien i lligaven. Per ara s’ha arrestat una dona de 35 i nacionalitat italiano-austríaca, que passarà en les pròximes hores a disposició de l’Audiència Nacional, la qual decidirà si és pertinent extradir-la. Arran d’aquesta operació s’ha convocat una concentració espontània de protesta a la confluència del carrer de Sant Josep de la Muntanya amb la rambla de Mercedes.

Els operatius de Ros de Olano i Coll del Portell s’han acabat cap a les 13 h amb el resultat d’una persona detinguda, que ha estat traslladada a la comissaria de Les Corts. Al Coll del Portell, però, els escorcolls s’han allargat més enllà del migdia.

Durant l’actuació a Ros de Olano, un periodista de BTV ha estat agredit per un grup de persones que s’hi han abraonat, li han pres la càmera i que l’han obligat a refugiar-se en una farmàcia.