Els Mossos d’Esquadra informen que l’actuació, que s’ha posat en marxa a les cinc de la matinada, és a petició d’una comissió rogatòria internacional. S’han realitzat entrades a tres immobles de Barcelona, entre els quals, un edifici ocupat il·legalment al número 59 de l’avinguda del Coll del Portell. També al carrer de Ros de Olano, a la Vila de Gràcia (veure imatge), i al carrer dels Agudells, al Carmel.


Tot és fruit d’una investigació que continua oberta i que es va iniciar arran de diversos atracaments amb violència comesos a entitats bancàries d’Alemanya. La banda intimidava amb armes de foc treballadors i clients que accedien a entitats bancàries i als quals retenien i lligaven. Per ara s’ha arrestat una dona de 35 i nacionalitat italiano-austríaca, que passarà en les pròximes hores a disposició de l’Audiència Nacional, la qual decidirà si és pertinent extradir-la. Arran d’aquesta operació s’ha convocat una concentració espontània de protesta a la confluència del carrer de Sant Josep de la Muntanya amb la rambla de Mercedes.

Els operatius de Ros de Olano i Coll del Portell s’han acabat cap a les 13 h amb el resultat d’una persona detinguda, que ha estat traslladada a la comissaria de Les Corts. Al Coll del Portell, però, els escorcolls s’han allargat més enllà del migdia.

Durant l’actuació a Ros de Olano, un periodista de BTV ha estat agredit per un grup de persones que s’hi han abraonat, li han pres la càmera i que l’han obligat a refugiar-se en una farmàcia.