Els Mossos han iniciat aquest dimarts un dispositiu a Barcelona i a Sant Adrià de Besòs contra una organització dedicada a cometre delictes contra el patrimoni. L’operació ha acabat amb una desena de detinguts. El grup criminal estava especialitzat en robatoris mitjançant el mètode de l’encastament de vehicles en establiments comercials de l’àrea metropolitana.

El Departament d’Investigació Criminal de la policia catalana ha informat que s’han fet 14 entrades, una de les quals al carrer de Garbí, al barri de la Mina, a la frontera amb Barcelona, on hi ha hagut un detingut.

Mossos la Mina

Un altre dels punts on s’ha actuat és al carrer de Fèlix Martí Alpera, en què s’ha detingut una altra persona, i a la plaça de Clementina Arderiu, al barri de la Pau.

Mossos La Verneda

El dispositiu, que ha començat de matinada, ja s’ha donat per finalitzat. La investigació continua sota secret de sumari. 

Un dels robatoris per encastament més mediàtic dels últims mesos va ser el novembre del 2018 a la botiga Gucci del passeig de Gràcia. Els lladres van trencar els vidres de l’aparador de la botiga encastant-hi un vehicle i van endur-se algunes bosses de mà de l’interior de l’establiment.