La Guàrdia Civil ha desplegat des de primera hora del matí un intens dispositiu a Barcelona, en diferents punts però sobretot al carrer de Blai, al Poble-sec, i carrers dels entorns, com Blasco de Garay, on s’ha actuat en diverses finques. També al carrer de Sepúlveda, a Sant Antoni, i a diversos municipis de l’àrea metropolitana, com Cerdanyola del Vallès. Es tracta d’una operació contra un grup de delinqüència dedicat al tràfic de drogues. En total, el cos policial ha fet una dotzena d’escorcolls i hi ha confirmats 16 detinguts a Barcelona acusats dels delictes de pertinença a grup criminal, tràfic de drogues i blanqueig de diner. A banda, hi ha un altre arrestat a Vigo.

Segons ha confirmat el cos policial a betevé, entre els detinguts hi ha un gran líder del narcotrafic mundial amb una ordre de cerca internacional. El gruix dels líders d’aquesta organització criminal estaven ubicats al Poble-sec i s’ha treballat en col·laboració amb l’Europol.

El cos policial ha confirmat 16 detinguts a Barcelona

Un helicòpter sobrevolant Barcelona des de la matinada

L’operació, liderada per la Unitat Central Operativa (UCO) del cos a Madrid, que coordina un jutjat de Cadis, ha comptat amb el suport d’una unitat aèria. De fet, un helicòpter de la Guàrdia Civil ha estat sobrevolant Barcelona de matinada, i molts veïns s’han queixat a través de les xarxes que no els han deixat dormir.

Entrades a diferents locals de la zona

Agent de la Guàrdia Civil en el registre a un local
Un agent de la Guàrdia Civil custodia l’entrada al local de la gelateria Tropicana, al carrer de Blai 48.

Un dels locals que la Guàrdia Civil escorcolla és la gelateria Tropicana. Alguns veïns han explicat a betevé que sospitaven que s’hi podia comprar droga perquè havien vist moviments sospitosos al local.

Des de molt aviat, diversos veïns del Poble-sec han explicat que molts agents de la Guàrdia Civil uniformats i amb armes llargues no deixaven accedir al tram final del carrer de Blai, i els desviaven cap al Paral·lel.

Agents de la Guàrdia Civil fent un escorcoll
La Guàrdia Civil també ha registrat dues finques del carrer de Blasco de Garay, als números 9 i 14
Un agent de la Guàrdia Civil custodinat l’entrada a una finca del carrer de Sepúlveda, a Sant Antoni