JOAN CARLES MOLINERO, cap de la Regió Policial Metropolitana de Barcelona "Hi ha un 25% menys de fets delictius tant de robatoris amb força en establiments comercials com de robatoris amb violència i intimidació. I aquest 25% en la campanya de l'any passat del Grèvol va significar-se encara més i va ser una mica més elevat."

Aquest dimecres representants dels Mossos d’Esquadra i de la Guàrdia Urbana s’han reunit amb comerciants a la comissaria de Sant Andreu per detallar-los l’operació Grèvol d’enguany. Aquesta campanya informativa és la primera fase del dispositiu, que vol minimitzar els riscos de fets delictius als establiments durant les festes.

De nou, Mossos d’Esquadra i Guàrdia Urbana patrullaran conjuntament. El cap de la Regió Policial Metropolitana de Barcelona, Joan Carles Molinero, explica que el desplegament arriba a tots els districtes de la ciutat i incideix especialment en les zones amb més activitat comercial durant la campanya de Nadal. Molinero detalla també que, a petició dels comerciants, l’operatiu s’allargarà més enllà de festes, fins al 17 de gener, per cobrir els primers dies de rebaixes.

L’operació Grèvol arriba al setè any d’aplicació amb bons resultats. Joan Carles Molinero posa d’exemple que els fets delictius en establiments comercials s’han reduït en un 25% però que aquest descens es va accentuar més durant el dispositiu de l’any passat.