Segons fonts policials, els arrestats infligien a les dones un tracte degradant i les vexaven tant físicament com psicològicament. Els principals responsables del grup eren tres germans, però en total són 10 els detinguts, de nacionalitats romanesa, espanyola i russa. També s’han imputat la mare i la germana dels capitosts, residents a Romania.

La investigació es va iniciar arran d’una denúncia presentada al març per la muller, també romanesa, d’un dels líders, en què relatava que el seu marit l’havia amenaçat de matar-li el fill, de només uns mesos, que vivia amb la sogra a Romania, per tal de coaccionar-la. La dona, sempre molt controlada, era obligada a exercir la prostitució als carrers del Raval i en clubs de cites de Terrassa i Lleida, i robar en comerços del centre de la ciutat, així com al suburbà.

La resta de familiars vinculats amb la trama feien de conductors, s’encarregaven de fer arribar els diners a Romania – on es disposava d’una certa infraestructura- i realitzaven tasques de control i vigilància. Són molts els delictes que s’imputen als detinguts: organització criminal, prostitució, lesions, coaccions, contra el patrimoni, maltractaments habituals en l’àmbit familiar, contra el dret dels treballadors i contra el dret dels ciutadans estrangers.

La policia ha escorcollat dos domicilis de Barcelona, on s’ha intervingut molta documentació que suposadament prova l’activitat delictiva dels arrestats, i en col·laboració amb l’ambaixada de Romania, han instat els serveis socials del país dels Carpats a fer-se càrrec de la custòdia del nadó.