Fa setmanes que els veïns d’aquesta zona del Raval protesten contra el tràfic de drogues al barri. Han fet diferents mobilitzacions, sobretot cassolades, per denunciar la proliferació de punts de venda, que les condicions al carrer han empitjorat molt i que hi ha usuaris que consumeixen droga a la vista de tothom.

Un veí del carrer d’en Roig ha explicat a betevé que l’augment de la presència de la Guàrdia Urbana en aquest carrer ha fet desplaçar alguns punts de venda cap al carrer de Picalquers. En aquest carrer, la policia ha escorcollat un pis del número 11. Segons els Mossos d’Esquadra, la investigació es va iniciar fa un mes arran de les queixes veïnals. Juntament amb la Guàrdia Urbana, la policia va iniciar un dispositiu de vigilància i seguiment. Així van localitzar els dos pisos, un al carrer de les Carretes i l’altre al de Picalquers. Un s’utilitzava com a magatzem i l’altre era el punt de distribució.

Segons la propietat de l’habitatge del carrer de Picalquers, la immobiliària Barcelona Legend, el pis estava ocupat des de feia un o dos mesos. Per això, després de desmantellar-lo s’ha assegurat la porta per evitar una altra ocupació. L’empresa assegura que té altres immobles al barri en la mateixa situació.

Vídeo: Barcelona Legend

Al pis del carrer de les Carretes, els agents han detingut dos homes però a l’interior del pis hi continuen vivint altres persones que no tenen relació amb els delictes investigats i, per això, no s’ha clausurat l’immoble. En l’operació també s’han intervingut diverses dosis de marihuana i cocaïna, diners i balances de precisió.

La regidora de Ciutat Vella, Gala Pin, ha recordat que a banda de la investigació conjunta dels Mossos i la Guàrdia Urbana i del reforç policial al barri, les últimes setmanes també s’ha millorat la il·uminació i la neteja d’aquests carrers per millorar la sensació de seguretat. Per la regidora, els dos pisos desmantellats donaran una mica de tranquil·litat als veïns, tot i que són conscients que encara queda molta feina a fer.