El vaixell de l’ONG Open Arms va rescatar fa tres dies una embarcació que estava en perill de naufragi amb 73 persones migrants a bord. Aquest diumenge, però, ha pogut evacuar una onzena de persones a la costa siciliana amb la col·laboració dels guardacostes italians. La majoria, segons Open Arms, tenen ferides i cremades i necessitaven una atenció mèdica ràpida i especialitzada.

A bord encara queden 62 persones. L’ONG ha denunciat a través d’un vídeo que no tenen un port segur on desembarcar confirmat per autoritats.

Se’ls havia ofert el port de Trípoli, capital de Líbia, però no el consideren segur per la situació que viu el país africà. Per això es van dirigir al nord d’Itàlia, però el país mediterrani no ha reaccionat de moment. També han demanat a Malta poder desembarcar però expliquen que no han rebut resposta de cap de les autoritats.

A més, asseguren que la situació a bord del vaixell “és crítica”. D’una banda, pel fort temporal marítim que està creuant amb ones superiors als tres metres, i d’una altra, a causa de l’estat de salut de les persones que són a bord.