Open Arms cerca una solució per tornar al Mediterrani a fer tasques de salvament marítim. El director de l’ONG, Òscar Camps, ha explicat a ‘El matí de Barcelona’, de betevé, que es plantegen adquirir una nova embarcació. Per fer-ho, ha demanat l’ajuda de “100.000 desobedients que hi posin 10 euros”. Amb aquests diners, un milió d’euros, ha assegurat que en una setmana podrien tornar a salpar “amb un altre vaixell”.

El que no ha volgut detallar, per no donar pistes a les administracions que els bloquegen el vaixell al port de Barcelona, és com evitarien que aquesta nova embarcació tampoc no pugui salpar per ordre del capità marítim. Ha deixat intuir, això sí, que ja tenen una estratègia pensada.

Camps ha reiterat el desacord amb els motius que Capitania Marítima dona per impedir que l’Open Arms surti del port de Barcelona. Ha assegurat que “s’excedeix en les seves atribucions”. Un dels motius que els posa per impedir-ne la sortida, ha explicat, és que el viatge que es proposen fer “és massa llarg i pot suposar un perill” per a la tripulació i les persones rescatades. Això, ha subratllat Camps, és un argument incoherent amb el fet que Espanya els hagi fet atracar en ocasions al port d’Algesires, “el més llunyà de tots”. El líder de l’ONG ha assegurat que el que vol l’Estat espanyol és que canviïn la bandera del vaixell per la d’un altre país. Així, ha afegit, “deixarien de tenir el problema”. Ja ha avançat que no tenen intenció de fer-ho.

En lloc de posar-los tants impediments, creu Camps, el Govern espanyol els hauria de donar suport per anar amb ells al Tribunal del Mar d’Hamburg a denunciar els incompliments de països com Itàlia o Malta, que han vetat l’entrada de l’Open Arms.