(ACN / Redacció) L’Organització Mundial de la Salut (OMS) recomana fer un test d’antígens o una PCR abans de les trobades de Nadal. En un comunicat, el director regional de l’OMS per Europa, Hans Kluge, ha avisat que el repunt de casos per la variant delta i l’aparició de l’òmicron podrien desbordar els sistemes de salut ara que s’acosta aquest període de vacances. Per això, l’OMS demana precaució durant les festes i aconsella limitar el nombre de persones en les reunions i fer un test de covid-19 per descartar una infecció.

Gaudir dels amics i la família “amb seguretat”

L’OMS apel·la a la prudència i la responsabilitat. No obstant això, no veu necessari cancel·lar les festes. “Això no ha de significar una repetició de l’any passat, quan Nadal es va cancel·lar per a tantes persones i moltes famílies no es van poder reunir”, diu Kluge. Per això, recomana gaudir dels amics i la família, però demana que es faci amb seguretat.

Noves restriccions a Catalunya?

Malgrat que la portaveu de la Generalitat, Patrícia Plaja, va descartar aquest dilluns aplicar noves restriccions a Catalunya, el Comitè Assessor de Salut proposarà al govern català que algunes mesures per fer baixar els contagis actuals, que estan disparats. Planteja reduir trobades de grups bombolla, recuperar el teletreball, accelerar la tercera dosi i ampliar el passaport de la covid.