El president d'Òmnium Cultural, Marcel Mauri, durant l'ofrena floral a Rafael Casanova l'11 de setembre de 2020

Òmnium Cultural ha organitzat una cadena humana per aquest divendres per protestar per la presència del rei Felip VI durant l’entrega de premis de la Barcelona New Economic Week. L’entitat ha anunciat que l’acció començarà a les 10 del matí i s’estendrà des de l’Estació de França fins al monument a Colom.

Des d’Òmnium Cultural insisteixen que l’acció complirà amb les mesures sanitàries i de seguretat derivades del coronavirus i “els participants hauran de repartir-se entre una desena de trams per tal d’evitar aglomeracions”. L’entitat assenyala que l’objectiu de l’acció és “deixar clar a Felip VI que no és benvingut i que Catalunya no té rei”. També volen denunciar la inhabilitació de Quim Torra, que ho consideren “un dels atacs més flagrants contra les institucions catalanes”.

Cadena humana conjunta

Òmnium ha explicat que la cadena humana es desenvoluparà conjuntament amb altres entitats de la societat civil, partits polítics i sindicats com l’Assemblea Nacional Catalana, JxCat, ERC, CUP, USTEC-STEs, la Intersindical-CSC, IAC, Plataforma Pro Seleccions Esportives Catalanes, CIEMEN i Drets. L’acció d’Òmnium se suma a altres iniciatives com la crema de fotos del rei convocada per l’Assemblea Nacional Catalana.