‘Places per l’Amnistia’ és la darrera acció que ha engegat Òmnium Cultural de suport ciutadà a la llei d’amnistia, una proposta de llei que la setmana que ve arribarà al Congrés dels Diputats. El vicepresident de l’entitat, Marcel Mauri, ha destacat, durant l’acte a la plaça de la Virreina del barri de Gràcia de Barcelona —punt central de la recollida de suports—, el repte que suposa que el text tiri endavant a la cambra baixa espanyola.

Més de 500 punts

A part de la recollida de signatures també s’han programat actuacions musicals, activitats familiars i infantils, accions artístiques i activitats pels més joves. La iniciativa és una acció triple que engloba tres àmbits. Per una banda, l’àmbit ciutadà per aconseguir l’amnistia. D’altra banda, l’àmbit social en què Òmnium contacta amb altres entitats, com ara entitats municipalistes (AMI i ACM), Amnistia i Llibertat i alguns partits polítics perquè se sumin a la reivindicació de l’amnistia. I per últim l’àmbit polític, que s’efectuarà quan la llei entri al Congrés.

L’entitat cultural ha omplert el país amb punts de recollida de signatures en municipis com Barcelona, Lleida, Manresa, Girona, Tarragona, Valls, Figueres, la Seu d’Urgell, Igualada, Reus, El Vendrell, Berga, Palafolls, Tremp, Mataró, Ripoll, Sort, Sant Adrià de Besòs, Solsona o Terrassa.