
(ACN) L’arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, ha destacat la vitalitat i “capacitat incansable de treball” del papa Francesc en la missa de l’octava Pasqua que s’ha celebrat a la catedral de Barcelona. Ha lloat el tarannà inclusiu del pontífex i ha recordat que per ell “tothom cabia a l’Església, tant sants com pecadors”. Alhora, ha elogiat el seu esperit de missioner, que el va dur a posar les perifèries al centre i fer arribar “la bona notícia de Jesús” als més pobres i desfavorits. “Va arribar per transformar el món en un lloc més humà i habitable”, ha apuntat el cardenal. Omella ha anunciat que aquest dimarts viatjarà a Roma per participar en el funeral del pontífex i en el posterior conclave.
L’arquebisbe de Barcelona ha fet èmfasi en el caràcter de Jorge Mario Bergoglio, que va arribar de l’Argentina “amb el seu somriure, acollint a tots” quan va ser escollit el cap de l’Església catòlica. Omella ha remarcat que, malgrat la malaltia i anar amb cadira de rodes, “deia que no es governa amb les cames, ni els peus sinó amb el cap” i, ha subratllat, “el tenia bé”. A la missa de l’octava Pasqua, oficilitzada per l’arquebisbe de Barcelona, hi havia el conseller de Justícia i Qualitat Democràtica, Ramon Espadaler, i el tercer tinent d’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona, Albert Batlle.
Recorda la primera sortida del papa a Lampedusa
El cardenal ha posat l’accent en la professionalitat i les ganes de treballar del pontífex: “Som testimonis del llegat del papa Francesc”. Omella ha precisat que aquesta devoció per la feina i “rebre gent” té com a exemple la sortida a la plaça de Sant Pere “poques hores abans de morir”. Una aparició que va fer durant el Diumenge de Resurrecció “per desitjar a tots els cristians, a tota la bona gent del món, una bona Pasqua”.
D’altra banda, el cardenal Omella ha recordat que el papa Francesc s’ha fixat en “els més petits, més pobres, aquells que tots obliden”. Alhora, ha ressaltat que ha visitat països petits i zones “on hi ha cristians, de vegades, perseguits. Allà hi ha anat per consolar-los i enfortir-los en la fe”. En aquest sentit, l’arquebisbe de Barcelona ha incidit en el fet que “la primera sortida del Vaticà” va ser a Lampedusa.
