Joan Ollé

(ACN) El dramaturg Joan Ollé ha negat haver tingut mai cap “comportament legalment reprovable” amb els alumnes de l’Institut del Teatre. Ho afirma en un comunicat que ha enviat a ‘El Periódico’ un mes després que esclatés l’escàndol sobre els presumptes abusos a alumnes d’aquesta institució cultural destapat pel diari ‘Ara’.

Segons afirma ‘El Periódico’, Ollé s’ha esperat a declarar davant la Comissió per la Prevenció de l’Assetjament Sexual, a la seu de la Diputació de Barcelona, de qui depèn l’Institut del Teatre, i un cop ho ha fet, el divendres 26 de març, ha donat el seu punt de vista sobre la qüestió al comunicat. Al text assegura que no ha pretès mai “obtenir cap avantatge” de la posició de docent.

Les denúncies sobre presumptes abusos sexuals i de poder van provocar la dimissió de la direcció de l’Institut del Teatre, que prèviament havia suspès Ollé de les seves funcions de docent a la institució després de 40 anys de trajectòria.

Ollé demana perdó

“Tinc l’absoluta convicció que mai he comès cap comportament legalment reprovable” cap als alumnes, “però em resulta ara evident que si la meva manera d’ensenyar i de comunicar ha pogut fer mal, de manera no intencionada, a algú, demano perdó tant als que m’han denunciat com als que no ho han fet”, afirma Ollé al text que reprodueix ‘El Periódico’.

Estudia accions legals

Ollé també afirma que mai ha “pretès obtenir cap avantatge” de la posició de docent i admet haver “confraternitzat” amb els alumnes “fora de les hores de classe”. A més, assegura que “mai” ha mantingut “cap tipus de relació sentimental ni sexual amb cap alumna ni alumne en cap cas sota cap circumstància”. També anuncia que estudia accions legals contra una publicació en la qual se’l va titllar de “depredador sexual”.