Olga Arderiu creu que s’està jutjant Carme Forcadell per “ser qui és” i no pels seus actes. En les conclusions finals la lletrada ha esgrimit que la seva clienta és l’única acusada en què en l’escrit de petició de penes es fa referència al seu càrrec anterior al 2017, quan era presidenta de l’ANC. Per això s’ha preguntat “si es jutja o no una ideologia”.

Pel que fa a l’acusació de rebel·lió, Arderiu ha assenyalat que Forcadell és l’únic membre de la Mesa del Parlament per a la qual es demanen 17 anys de presó, i que en canvi, per a la resta, se’ls sol·licita la inhabilitació. L’advocada ha afirmat que la seva clienta sempre va actuar d’acord amb la llei i considera que aquesta acusació vulnera la legalitat, perquè no respecta la inviolabilitat parlamentària que tenia com a diputada i com a presidenta del Parlament.

 

El seu paper en la convocatòria del referèndum

Olga Arderiu ha assegurat que Carme Forcadell no va participar en la presa de decisió de convocar un referèndum l’1 d’octubre. Creu que l’acusació intenta “fer-la aparèixer” en llocs on mai no va estar i que això ha quedat acreditat durant el judici. La lletrada ha dit que “si en 50.000 folis de causa i en 50 sessions de judici resulta que no s’han acreditat ni reunions, ni whatsapps ni correus electrònics ni converses telefòniques entre Forcadell, el govern i les associacions, com es va concertar? Per telepatia?”. Per tot plegat ha demanat la seva posada en llibertat provisional, mentre espera la sentència.