La Torre Marika (tal com l’han batejada els ocupes) data de 1906 i és una de les darreres torres que queden al barri de Ca l’Alegre de Dalt, dit oficialment de Gràcia Nova. Per evitar que l’enderroqui l’empresa propietària, el grup de persones que hi viuen han organitzat un esmorzar amb els veïns a peu de carrer per consensuar una resposta coordinada.

Una de les veïnes que ha participat a l’esmorzar ha estat la Núria Gomila, que viu just a l’immoble contigu a la Torre Marika. Ha advertit que el problema ve de lluny i que alguns veïns ja van presentar mig miler de firmes per evitar l’enderroc, però que l’Ajuntament no els ha parat prou atenció.

Pressions per buidar l’edifici

Una de les persones que viuen a la Torre Marika, el Xavi Tallón, ha assegurat que darrerament han rebut la visita d’una empresa de desallotjaments extrajudicials. Segons Tallón, els van oferir 2.000 € a cadascun dels ocupes perquè marxin voluntàriament; ara bé, ha dit a betevé que no tenen la intenció de marxar: “Nosaltres ens quedarem dins de casa nostra.”