Fa dues setmanes un grup de persones van ocupar un local de la plaça de Joaquim Folguera, a la Bonanova. Els fets van passar a les dotze de la nit i els veïns de davant van retransmetre per telèfon als Mossos d’Esquadra com es produïa l’ocupació. Segons expliquen els propietaris del local, quan va arribar la policia no va poder fer-hi res perquè hi havia menors dins. Els propietaris viuen al mateix edifici i tenen l’accés al seu bloc just al costat de la porta del local, situació que els provoca angoixa.

Xantatge per abandonar el local

Els propietaris del local afirmen que els ocupes els han demanat 6.000 euros a canvi d’abandonar-lo en tan sols 10 minuts i els han amenaçat de destrossar l’espai en cas de no cobrar res. També relaten que els han amenaçat de cremar el local si no deixaven de trucar a la policia per queixar-se de la situació de l’ocupació.

Una vaqueria fins als 70

El local de 300 m² repartit en tres plantes va ser fins als anys 70 una vaqueria, propietat de la família de la Feli Martín, que hi va estar treballant durant molts anys. Després de tenir diversos usos, ara feia sis mesos que estava en lloguer perquè els costava molt trobar llogater, ja que era necessària una reforma costosa. Ara no poden llogar-lo ni tampoc saben quan ho podran fer, situació que està afectant econòmicament la família.