(ACN/Redacció) Una trentena d’activistes del moviment pel dret a l’habitatge han ocupat aquest dimarts la seu del districte municipal de Sants-Montjuïc per demanar que reallotgin l’Abdel, la seva dona i les seves dues filles, que fa un mes van ser desnonats del pis que ocupaven a Sants. La família viu ara en una pensió lluny del barri ─al carrer de Balmes─, l’alternativa que van oferir-los els Serveis Socials.

Amb aquesta acció, els activistes, del Grup d’Habitatge de Sants i el Sindicat de Barri del Poble-sec, critiquen que la pensió no és un lloc digne on viure: han de compartir lavabo, hi ha només tres llits i, recalquen, no es troba al barri on se senten arrelats. El col·lectiu ha abandonat finalment l’equipament al capvespre, sense aconseguir el reallotjament però amb una reunió concertada.

Sense acord per reunir-se amb el conseller tècnic de Sants-Montjuïc

Durant el matí, el conseller tècnic del districte de Sants-Montjuïc, Xavier Farré, els ha rebut i recriminat que s’haguessin presentat allà sense avisar i interrompent la jornada dels treballadors municipals. Farré s’ha ofert a negociar, però ha posat com a condició dialogar amb cinc representants. El Grup d’Habitatge de Sants finalment ho ha rebutjat perquè volien ser tots presents a la trobada.

En iniciar la protesta, els activistes han penjat dues pancartes, una a la porta de les instal·lacions amb el lema “Gayarre resisteix”, i l’altra al balcó de l’edifici amb l’escrit “Habitatge digne ja. Si es vol, es pot”. De fet, fan més demandes: que la gent sense papers tingui accés a la Mesa d’Emergència i també més agilitat a l’hora d’assignar pisos socials. Ho han especificat a través d’un fil a Twitter.

El cas de l’Abdel i la seva família

L’Abdel té una discapacitat mental del 75 % i feia més d’un any que ocupava un pis a Sants amb la seva dona i dues filles de 2 i 4 anys. Segons explica, els Mossos d’Esquadra van executar el llançament fa prop d’un mes sense avisar-los i va ser aleshores quan van traslladar-se a la pensió dels Serveis Socials municipals. La família no s’hi sent còmode: “No pot ser, hem de trobar una solució per tornar”, manifesta l’Abdel.