Veïns de Sant Andreu han ocupat aquest dissabte les instal·lacions dels antics cinemes Lauren del barri, a la rambla de Fabra i Puig, i han rebatejat l’espai amb el nom de La Cinètika. L’edifici estava tancat des de 2011 i l’empresa cinematogràfica catalana Olwyn Films plantejava reobrir-lo amb una nova proposta cultural.

L’ocupació s’ha fet aquest dissabte al matí després d’una cercavila popular que ha congregat diversos col·lectius del barri. Els ocupants, que han rebutjat fer declaracions a BTV, han definit La Cinètika com un “espai anticapitalista, autònom i feminista a Sant Andreu” destinat a activitats per al barri.

Precisament, a finals de 2015 l’Ajuntament va tapiar l’entrada principal i la sortida d’emergència de l’edifici per evitar accions vandàliques i ocupacions. L’espai estava tancat des de feia quatre anys però a sobre de la taula hi havia la proposta de reobertura de l’empresa Olwyn Films per projectar-hi pel·lícules en versió original.

L’edifici és ara mateix propietat de la Sareb i diverses entitats financeres, tot i que està construït sobre un terreny municipal, al costat d’altres equipaments com el Sant Andreu Teatre o un pàrquing.