Una trentena de persones, convocades pel Sindicat de Barri del Poble-sec, han protestat a les oficines de l’auditoria BDO, l’empresa que gestiona els comptes de la propietat del Bloc Llavors, el fons d’inversió Vauras. Hi han entrat de forma ordenada i sense causar aldarulls per reclamar l’obertura d’un procés de negociació que aturi el desnonament ordenat aquest dimarts per una jutgessa.


Cap al migdia, els membres del sindicat han abandonat les oficines i, segons expliquen, no han arribat a cap acord satisfactori. Critiquen que Vauras només s’obre a negociar amb l’Ajuntament i que no els inclouen en el procés. Feta aquesta acció, avisen que encara n’hi haurà més i que faran resistència dins el Bloc Llavors per evitar el llançament obert.

De fet, han iniciat una campanya per defensar l’edifici durant els pròxims 15 dies, quan es pot produir el desnonament. En paral·lel, aquest dimecres, la regidora d’Habitatge, Lucía Martín ha confirmat que l’Ajuntament ja ha iniciat els tràmits per sancionar els propietaris de la finca si no ofereixen un lloguer social a les sis famílies que viuen en aquest edifici del carrer de Lleida, al barri del Poble-sec.