Cinc famílies del carrer de Lancaster han ocupat, aquest dimecres, la seu de Ciutat Vella. Expliquen que viuen rodejades de “rates, escletxes al terra i sense aigua calenta”. El consistori els ha ofert una reunió el dimarts que ve al matí, però els veïns asseguren que no es mouran del districte fins que tinguin un nou allotjament “més digne”.

A la seu hi ha quatre famílies del carrer de Lancaster, 24 que estan ocupant un immoble que havia de ser enderrocat. La regidora de Ciutat Vella, Gala Pin, es va comprometre que no s’enderrocaria l’edifici fins que tots els veïns fossin reallotjats. Cinc mesos després, asseguren que “no poden més” i s’han plantat a la seu del districte.

El cas de la família que viu a Lancaster, 13 és diferent. Aquest bloc és un dels quatre que va comprar la immobiliària MK Premium. L’Ajuntament va adquirir les finques dels números 7, 9 i 11 per evitar-hi l’especulació, però no van comprar el 13. Actualment encara queda una família a l’edifici, però denuncia que està patint assetjament immobiliari perquè marxi. Finalment, els veïns han optat per l’ocupació de la seu del districte perquè diuen que és el seu últim recurs.

 

Després d’unes converses amb representants de l’Ajuntament aquest dijous, s’ha plantejat l’opció de rebre un allotjament temporal en una pensió. Tot i això, la resposta dels veïns ha estat que no es mourien fins que rebessin una solució a llarg termini.