Gent ballant en una discoteca

La patronal de l’oci nocturn FECASARM està indignada amb l’anunci del govern català de tornar a restriccions aquest Nadalque impliquen tancar l’oci nocturn. Consideren que s’han acordat sense preavís, “amb nocturnitat i traïdoria” quan els locals tenien taules reservades, entrades venudes, personal i artistes contractats, i provisions comprades. El sector lamenta que això generarà moltes pèrdues econòmiques quan encara no s’han recuperat després de 21 mesos de restriccions molt severes. Per això, avisen que les portaran davant del TSJC.

Les mesures, “desproporcionades, no indispensables i contraproduents”

El sector lamenta que Salut no hagi sabut utilitzar la restauració i l’oci nocturn com a aliats estratègics per seguir fomentant la vacunació i generar espais controlats i segurs per Nadal, Cap d’Any i Reis. Igual que les sales de concerts, també avisen que les mesures no són la solució al problema. “L’objectiu més important és aconseguir que el màxim nombre de persones es vacunessin”, i asseguren que, en aquest sentit, el sectors de la restauració i l’oci nocturn hi jugaven “un paper molt important” exigint el certificat covid.

Tornaran les botellades i la ruïna del sector

La patronal també alerta que les mesures fomentaran les botellades i les festes il·legals, on no es compleix cap mesura sanitària ni de control. Per tant, lamenten que els contagis se seguiran produint i hauran arruïnat innecessàriament dos sectors econòmics estratègics.

Es queixen que els locals ja han venut de manera anticipada més d’un 60 % de les entrades per a la nit de Cap d’Any. Alguns, fins i tot alguns locals ja havien penjat el cartell de complet i les zones VIP estan pràcticament esgotades. Asseguren que això demostra l’interès de la gent per celebrar aquestes dates “en espais legals i controlats, restringits a accedir-hi a amb certificat covid”.

Ara ens toca retornar els diners cobrats i perdrem bona part dels diners pagats. Han estat dos estius i dos Nadals perduts, amb dos mesos d’agost i dos Cap d’Any inclosos”
Joaquim Boadas, secretari general de la FECASARM

Demanaran la suspensió de les restriccions al TSJC

FECASARM ja ha anunciat que portarà les mesures restrictives davant del TSJC i en demanarà la suspensió cautelar, perquè les considera desproporcionades, injustificades, ineficaces, i fins i tot, contraproduents.

El sector ha convocat una roda de premsa aquest dimarts al migdia a la sala Luz de Gas en què participaran les diferents patronals -el Gremi de Discoteques de Barcelona, ASSAC, FECALON i FECASARM- i anunciaran accions.