L’Observatori contra l’Homofòbia denuncia que l’estació de Provença de Ferrocarrils de la Generalitat ha estat l’escenari d’una agressió homòfoba aquest dijous cap a les 10 del matí. Segons ha explicat a betevé la víctima, els fets han passat dins d’un dels vagons quan una dona ha començat a increpar a altres passatgers que li havien demanat que es col·loqués bé la mascareta. La víctima ha intervingut per demanar a la dona que deixés de dir insults i, llavors, ha estat ell qui s’ha convertit en l’ase dels cops: en aquell moment, i segons el mateix testimoni, la passatgera ha proferit insults homòfobs i, abans de baixar del vagó, se li ha acostat per donar-li una puntada de peu a la canyella.

L’Observatori contra l’Homofòbia ha denunciat públicament els fets a les xarxes socials i ha donat suport a la víctima oferint-li acompanyament psicològic i legal. Els Mossos d’Esquadra han dit que tenen constància dels fets i estan en espera que arribi la denúncia.

Paral·lelament, des de l’Observatori expliquen que fa mesos que estan preparant un protocol perquè el transport públic sigui un espai segur. “Exigim tant a l’ATM com a l’AMB que es treballi en un protocol perquè el metro sigui un espai segur tant per a les dones, com per a les persones racialitzades, com per a les persones LGTBI com per a tothom”, ha explicat Eugeni Rodríguez, president de l’Obesrvatori contra l’Homofòbia.