Les primeres escales mecàniques que va tenir el Carmel, inaugurades el 12 de setembre del 1997 al carrer de l’Alguer, estan en procés de renovació. Són tres trams diferents que salven un desnivell de 20 metres amb 108 graons. Després d’anys d’avaries, es renoven completament amb un pressupost d’un milió d’euros.

Les escales noves tindran control de vigilància i se’n canviarà la senyalització. La previsió és que els treballs estiguin enllestits a l’abril. La regidora d’Horta-Guinardó, Rosa Alarcón, assegura que un cop l’obra estigui acabada “no caldrà posar pedaços com s’ha fet fins ara”.

Una de les vies de pas més utilitzades

Les escales connecten els carrers de Calderón de la Barca i Murtra, on hi ha el CAP i la biblioteca del Carmel. Fa anys que els veïns de la zona es queixaven de les avaries constants, habitualment al mecanisme de les escales, obsolet després de 25 anys d’ús.

Modernitzar els sistemes de transport vertical

Segons informen fonts del districte, els treballs consistiran a desmuntar les escales existents i adequar el fossar i les instal·lacions associades. A finals de febrer una grua i un vehicle especial de grans dimensions faran la substitució i el transport de les escales noves, fet que provocarà restriccions de trànsit als carrers de Calderón de la Barca i Murtra.

L’actuació s’emmarca en eprograma d’increment, millora i modernització de 70 sistemes de transport vertical, que té per objecte facilitar i promoure la mobilitat a peu i l’accessibilitat del veïnat.