SANTI VILA, conseller de Territori i Sostenibilitat "És una actuació milionària, de prop de 2 milions d'euros que tindrà mesos d'obres però que ens ha de permetre arribar a l'estiu vinent amb la plaça Sanllehy remuntada una mica com hem fet en altres espais de Barcelona que clamaven al cel que no es podien deixar a l'espera de reprendre les obres de la L9."

L’objectiu de la reforma, llargament reivindicada pels veïns, és recuperar l’espai públic de la plaça i millorar la mobilitat, afectada per l’aturada de les obres l’L9, el 2011. Les tasques duraran nou mesos, d’octubre a juny, i consistiran en la cobertura del pou de l’estació amb plataformes de formigó i l’ampliació del carrer de Ramiro de Maeztu, que passarà a tenir dos carrils de 6,5 metres d’amplada i voreres més amples en ambdós costats.

Pel que fa a la urbanització de la plaça, s’enjardinarà l’àrea central amb parterres, s’hi instal·larà una zona de jocs infantils i una part de l’espai es cobrirà amb una pèrgola. A més, als entorns s’hi plantaran arbres i es construirà una vorera perimetral amb rampes i escales per accedir a la part central de la plaça. Tot i que el pressupost de la licitació ascendia a 2,5 M €, finalment s’ha adjudicat per 1,9 M € a l’empresa Constructora de Calaf. L’actuació afecta una zona de 3.000 metres quadrats.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha destacat que és una inversió important per ”cicatritzar” les ferides obertes per les obres de l’L9. Des de l’Ajuntament, la regidora del districte d’Horta-Guinardó Francina Vila ha valorat l’adjudicació de les obres i ha explicat que “és el resultat del compromís de l’Ajuntament per donar resposta a les demandes veïnals”.

Des que es van aturar les obres de l’L9, al 2011, a Barcelona s’han hagut de reurbanitzar altres espais com les places de Maragall i de Joaquim Folguera.