(ACN) El Departament de Territori i Sostenibilitat ha obert la licitació de les obres de millora de l’accessibilitat de l’intercanviador de la plaça d’Espanya, on tenen parada les línies 1 i 3 del metro i diverses línies de Ferrocarrils de la Generalitat. Els treballs, que es liciten per un import de 10,5 milions d’euros i un termini d’execució de 42 mesos, consistiran en l’adaptació a persones amb mobilitat reduïda d’aquest intercanviador, segons Territori un dels més potents de la xarxa de transport públic de l’àrea metropolitana. Registra en conjunt més de 18 milions d’usuaris. Es preveu que les obres començaran a la primavera.

Imatge virtual de l’estació d’Espanya

 

Les millores que s’hi introduiran

A l’estació de l’L1 s’hi instal·larà un ascensor d’accés al carrer i al vestíbul, en la confluència de la plaça amb l’inici del carrer de Tarragona. També se n’ampliarà el vestíbul situat al costat del centre comercial i s’implantarà un ascensor directe a l’andana en sentit Hospital de Bellvitge.

També se’n substituirà la passera metàl·lica de canvi d’andana actual per una de nova i s’instal·laran dos ascensors a l’extrem de les andanes. També creixeran les andanes per adaptar-les a persones amb mobilitat reduïda.

Pel que fa a l’estació de l’L3, se n’ampliarà el vestíbul existent i s’hi instal·laran dos ascensors, un a l’avinguda del Paral·lel, costat Besòs, del carrer al vestíbul, i un del vestíbul al passadís de connexió amb l’L1. També es farà un recrescut de totes dues andanes.

Finalment, pel que fa al passadís de connexió entre les línies 1 i 3, s’adaptarà entre aquestes dues estacions i entre la de l’L3 i la dels FGC suprimint els esglaons que hi ha a ambdós extrems, que se substituiran per un sistema de rampes.

Feia molt temps que les entitats que treballen amb discapacitats físics demanaven la millora de l’accessibilitat.