MAITE FANDOS, regidora de Gràcia "Ha sigut una d'aquelles escoles que ha trigat a fer-se. Per fi ja la podrem posar en marxa i creiem que per al districte és una molt bona notícia perquè, com sabeu, el mes de setembre es va obrir l'escola bressol Enxaneta, i ara obrim la Caspolino."

El proper dilluns l’Escola Bressol Municipal Caspolino obrirà després de mesos d’endarreriment. La llar d’infants, situada al carrer de Neptú, 12 al barri de la Vila de Gràcia, oferirà places a més de 80 nens d’entre 4 mesos i 3 anys.

El centre hauria hagut d’obrir el curs escolar passat, però problemes a la tramitació i construcció de l’edifici ho van imposibilitar. Les famílies afectades no van trigar a organitzar concentracions per denunciar l’endarreriment i reclamar una solució. La proposta de l’Ajuntament de reubicar els infants en altres escoles municipals properes, però, va ser rebutjada perquè les llars es trobaven fora del districte.

Ara, amb la seva creació, l’Ajuntament de Barcelona compleix el compromís que va anunciar a prinicipis del seu mandat d’obrir tres escoles bressol. Aquestes tres llars, sumades a l’adaptació dels centres a la capacitat màxima d’infant per aula, han pogut oferir unes 1.120 places noves. D’aquesta manera, han aconseguit incrementar un 60% la demanda atesa de places per a les famílies, un 8% més que l’any anterior.