L’Ajuntament obre l’Espai Rambla, un punt d’informació per comunicar-se amb els veïns i també amb la resta de ciutadans afectats pels treballs al passeig. Estarà operatiu mentre durin les obres de transformació de la Rambla. L’objectiu és oferir el màxim d’informació per crear el mínim de molèsties possibles mentre s’executi la remodelació en marxa i que, a partir de dilluns, encara la segona fase d’obres.

L’Espai Rambla centralitzarà les informacions i comunicacions als ciutadans; agents socials, econòmics i culturals; entitats; associacions de l’entorn i en general a tothom que vulgui tenir detalls o resposta sobre qüestions de com avancen les obres, quines afectacions hi ha i sobre com serà la Rambla del futur.

L’oficina està situada a la planta baixa del Palau de la Virreina (la Rambla, 99) i l’horari d’atenció serà de dilluns a divendres de 10.15 a 18.15 h. Des d’aquest dissabte ja funciona i es mantindrà activa durant els 32 mesos de durada prevista de les obres. També s’ha obert una pàgina web en què es podrà consultar tota la informació.

La transformació més “especial i transcendental”

A la presentació de l’espai hi ha assistit l’alcalde, Jaume Collboni, i altres autoritats municipals, així com el president de l’entitat Amics de la Rambla, Pau Bosch, i altres representants de la vida del passeig, com floristes, quiosquers i també estàtues humanes.

Collboni ha assegurat que aquesta transformació permetrà convertir la Rambla en “un espai de convivència, un punt de trobada on passin coses interessants”. I ha afegit que és una bona estratègia perquè “deixi de ser un carrer que separi barris i es converteixi en un pont per relligar-los”. L’alcalde ha conclòs la presentació afirmant que durant el mandat es faran moltes transformacions, però que aquesta és “la més especial i transcendental”

Per la seva banda, el president d’Amics de la Rambla ha dit que es tracta d’una transformació “molt esperada, que permetrà guanyar més espai d’estada, no només de passada, i que unificarà espais”.

Passat, present i futur de la Rambla

Dins de l’espai, s’ha preparat un exposició que revisa la història de la Rambla i actualitza l’execució de les obres amb una explicació del projecte de reurbanització. La sala es divideix en tres moments temporals del desenvolupament del carrer: el passat, el present i el futur.

Celebració musical

Per celebrar-ho, s’han organitzat concerts i actuacions a la Rambla per a aquest 15 de juny, amb espectacles com la batucada dels Xamfrà, concerts del Taller de Músics, les titelles de gran format de la companyia Animàlia, i l’animació musical infantil a càrrec de la Xaxiband.