De fet, es calcula que a les llars catalanes es llencen cada any unes 260.000 tones d’aliments, uns 35 quilos per persona i any. En aquest marc social, de desbaratament del menjar i excés de consum, l’ONG treballa per protegir el dret universal a l’alimentació de tots els ciutadans que es troben en situació de pobresa.

Els membres de Nutrició sense Fronteres són nutricionistes, dietistes i metges, un factor que, segons l’ONG, dóna un valor afegit a les dietes que reparteixen a través d’entitats com Càritas, Àmbit Prevenció, l’Associació Rauxa, Creu Roja, el Casal dels Infants o Aldees Infantils SOS. De moment, hi col·laboren els hotels Barceló, Princesa Sofia o Hitlon, a més d’empreses com La Fageda, Santivery, el CETT o la Fundació Cuina Justa.

La voluntat de l’ONG és continuar amb el projecte i fins i tot, ampliar-ne els beneficiats, aconseguint alhora més voluntaris i empreses donants. Aquest dilluns per celebrar el primer aniversari, Nutrició sense Fronteres ha organitzat un acte per agrair la feina feta per tots els agents implicats i entregar un diploma a totes les empreses col·laboradores.