L’objectiu que té l’Ajuntament és el de garantir que tots els districtes tinguin com a mínim una àrea d’esbarjo de 700 m2 per als animals de companyia durant aquest mandat. D’aquesta manera es podrà fer complir l’ordenança de tinença d’animals, que obliga a dur lligats els gossos a tots els espais amb excepció de les zones d’esbarjo habilitades.

En totes aquestes àrees hi haurà espai per córrer, jugar i fer les seves necessitats sense generar molèsties i s’hi instal·laran abeuradors. Entre les noves zones per a gossos en obres hi ha la de Ciutat Vella, al Parc de la Barceloneta, a les Corts als Jardins de Bacardí, a Sant Andreu se situarà al barri del Bon Pastor i a Horta s’ha reservat un espai a la Teixonera.

La més gran de totes serà a Sarrià – Sant Gervasi, als Jardins de Piscinies i Esports, que farà 1.300 m2 i haurà d’absovir gran part dels gossos que ja no podran passejar pel Turó Park, ja que se’ls prohibirà l’accés per la degradació de la vegetació. Al Turó Park, això sí, es mantindrà la petita zona per a gossos que ja existeix que tindrà un accés pel carrer. Molts veïns, però, temen que la nova zona al carrer de Ganduxer quedi petita, ja que al districte hi ha molts gossos.

Obres i ampliacions a altres parcs

Els veïns de l’Eixample que tinguin gossos podran estrenar dos espais més que s’estan rehabilitant. Un és el que se situa a l’avinguda de Mistral, entre els carrers de Vilamarí i l’avinguda del Paral·lel, i que passarà a tenir 400 m2. L’altre és el que se situa a la plaça del Doctor Letamendi, al cantó mar. Frederic Ximeno, comissionat d’Ecologia, ha explicat que la primavera que ve tant les noves àrees com els espais remodelats estaran llestos. A més Ximeno ha volgut destacar que l’entrada als parcs serà d’accés lliure i sense vigilància. En total el set projectes, els d’ampliació i remodelació i les noves àrees, costaran 1.930.000 euros.

àrea gossos avinguda mistral

Més projectes d’àrees noves

L’Ajuntament ha anunciat que encara hi haurà més espais destinats a l’esbarjo de mascotes. S’està treballant en la redacció dels projectes de parcs nous per gossos a Sants-Montjuïc, a la plaça d’Alfonso Comín, al districte de Gràcia, i al Parc de l’Estació del Nord, al districte de l’Eixample.