Aquest dimecres els Mossos d’Esquadra han detingut cinc persones més pels disturbis del 29-M, i ja són 10 els arrestats en dos dies. La policia manté obert el dispositiu per practicar nous arrestos de suposats autors d’aldarulls durant la vaga general. Un dels arrestats ja ha estat posat en llibertat provisional.

La policia catalana ha practicat avui  cinc detencions més a presumptes autors dels aldarulls de la vaga general del 29 de març a Barcelona, en un operatiu que va començar ahir amb l’arrest de cinc persones, que ja han passat a disposició judicial. Els joves detinguts avui, tots quatre de nacionalitat espanyola i d’entre 22 i 26 anys, haurien provocat danys en una cafeteria del centre de la ciutat, un taller mecànic, la seu de Foment del Treball i algunes entitats bancàries. Un d’ells també hauria agredit un membre dels Mossos d’Esquadra.

Els agents ja van detenir ahir cinc joves, quatre a Barcelona i un a Tarragona, pels fets del 29-M. Quatre dels cinc arrestats dimarts estan acusats de “pertinença a grup criminal”, fet que no s’havia donat en cap de les altres 90 detencions realitzades en relació amb els incidents de la vaga general. Amb els d’avui, ja s’han practicat 100 arrestos i ja hi ha 52 imputacions per desordres públics i danys.

Les detencions d’avui s’han realitzat des de primera hora del matí, quatre a Barcelona i una a la Garriga. Els detinguts estan imputats per delictes de desordres públics, danys i atemptat a l’autoritat, i a un d’ells se l’acusa d’un delicte de pertinença a grup criminal. Dos dels 10 detinguts aquests dies tenen antecedents policials.

El jove que ahir va ser detingut a Tarragona ha estat posat en llibertat provisional aquest dimecres, però el jutge li ha prohibit assistir a manifestacions. Al jove, de 23 anys, se l’acusa de desordre públic, danys, participació il·lícita en reunions i manifestacions i pertinença a grup criminal. El jutge de guàrdia l’obliga a comparèixer setmanalment al jutjat i a no assistir a protestes fins que no hi hagi una resolució ferma. El jove va ser detingut, presumptament, per provocar danys a l’edifici de Foment del Treball i a una oficina del BBVA de la via Laietana.

La reacció no s’ha fet esperar i un centenar de persones s’han concentrat davant la Ciutat de la Justícia de Barcelona en protesta per les detencions. Segons la portaveu del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC), Maria Garcia, les detencions han estat “arbitràries i el govern vol criminalitzar el moviment que lluita en contra de les retallades”.