La novena trobada és un exemple que la iniciativa té èxit. A Catalunya hi ha 4.500 persones que treballen en aquest àmbit del voluntariat. La majoria han viscut la malaltia en pell pròpia o bé l'ha passada algú de la seva família. RAMON M. MIRALLES, president de la FECEC "Aquestes taules serveixen de vegades per donar testimoniatge, per discutir problemes que s'han presentat o que es troben dia a dia tractant amb els malalts de càncer." De voluntariat n'hi ha de diferents tipus. Es pot fer, des d'acompanyament a malalts a l'hospital, fins a tasques per recollir diners. EDUARD SADURNÍ, voluntari a l'Hospital Doctor Trueta de Girona "Nosaltres no som ni psicòlegs ni familiars ni amics. Som una persona externa que no coneix de res. Llavors, vas allà a oferir el que sigui, una xerrada..." DOLORS JACAS, voluntària d'Osona contra el càncer "Fem unes tòmboles, dos cops a l'any, fem teatre, dels voluntariats, venem roses pel dia de Sant Jordi. Tot, per recaptar diners, fons, per l'associació." En un moment econòmic com l'actual, són clau les persones que ofereixen assessorament legal. JOSEP ARMENGOL FARRÉ, voluntari "Ens trobem moltes vegades que en el moment que la persona té la malaltia es produeixen acomiadaments bastant ràpid perquè les empreses no es poden fer càrrec dels períodes d'incapacitat llarg que poden tenir aquestes persones." Tots han estat d'acord que és una tasca necessària per millorar la societat.

A Catalunya hi ha 4.500 persones que treballen en l’àmbit del voluntariat i amb aquesta trobada es vol fer un petit homenatge a aquest col·lectiu. La professora d’Ètica de la UB, Begoña Román, ha obert les jornades amb una xerrada en què reflexionava sobre el paper de l’ètica en el voluntariat. A continuació s’han organitzat dues taules rodones en què els voluntaris han pogut compartir les seves experiències en aquest camp. La coral Noves Veus del centre de rehabilitació de laringetomitzats de Terrassa s’ha encarregat de la cloenda de les jornades.

La FECEC aplega tres tipus de voluntariat: el d’acompanyament (hospitalari, testimonial o a domicili), el de suport (per organitzar actes i diverses activitats) i el de gestió (persones que ocupen òrgans de govern).

L’acte ha comptat amb la presència de Neus Munté, consellera de Benestar i Família, que ha agraït la tasca dels voluntaris.