Una vintena de veïns de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera s’han concentrat aquest diumenge al solar dels antics jutjats, ubicat al passeig de Lluís Companys, per tal de reclamar-ne la seva preservació com a espai verd. Fa anys que diverses entitats demanen que es destini a usos socials, però ara han detallat altres propostes.

Des de la plataforma Rescatem el solar històric proposen transformar el solar en un refugi climàtic, amb un passeig arbrat i, alhora, demanen que es reivindiqui la memòria històrica d’aquest indret que va ser testimoni de moments molt rellevants del passat de la ciutat, quan allò era el Saló de Sant Joan.

Batlle defensa la construcció de l’Audiència Provincial

No obstant això, el regidor de Ciutat Vella, Albert Batlle, ha deixat clar al darrer Consell de Barri de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera que el solar dels antics jutjats serà la seu de la nova Audiència Provincial: “Ho he dit per activa i per passiva”, va remarcar, argumentant que “Barcelona té un dèficit d’institucions judicials i edificis com aquest són necessaris”. A més, va explicar que existeix “un conveni amb el Departament de Justícia per als usos d’aquest solar”.