Les associacions de veïns d’Horta, del Baix Guinardó, Joan Maragall del Guinardó i la plataforma Can Baró han decidit unir esforços en la lluita contra l’amiant a Horta-Guinardó. Expliquen que hi ha punts concrets com el Turó de la Rovira o alguns interiors d’illa que contenen uralita perillosa per a la salut dels ciutadans.

S’han establert en una plataforma per fer un front comú de cara al contacte amb les administracions, denunciar els punts que consideren més perillosos del districte i organitzar actes de sensibilització.

En alerta per l’amiant a Horta-Guinardó

Les quatre associacions de veïns que s’han establert en una plataforma per fer un front comú contra l’amiant a Horta-Guinardó organitzen actes de sensibilització com el celebrat recentment a la Biblioteca de Can Mariner, al barri d’Horta. 

Controlar els protocols de la Guàrdia Urbana, que es facin com s’han de fer, com estan reglats i sobretot que l’opinió pública sigui sensible a aquest tema”
Ramón Carbó, AV Horta

Amb la nova plataforma volen optimitzar, així, la detecció i denúncia dels principals focus d’amiant del districte. Se centren sobretot en els que són a prop d’escoles o centres de salut i especialment en espais públics. 

Localitzar les zones més importants d’amiant del districte i tenir un discurs comú davant de l’Ajuntament”
Josep Ramon Carme, FAVB

El Turó de la Rovira, en el punt de mira

El Turó de la Rovira és un dels espais afectats per l’amiant provinent de les barraques que hi havia abans en aquest punt. També interiors d’illa amb teulades d’uralita de grans dimensions propers a habitatges com, per exemple, la d’un garatge situat a la ronda del Guinardó amb Pi i Margall.

L’amiant està considerat un cancerigen de nivell 1. Vol dir que és cancerigen per a tots els mamífers”
Josep Ramon Carme, FAVB

Els representats veïnals recorden que també estan especialment atents a la llei de regulació de l’amiant que està pendent de tramitar-se a la Generalitat i a com pot afectar la nova legislació els diferents punts que consideren conflictius del districte.