El vicepresident Comunitat Islàmica Nou Barris, Abdelaâziz Elblout, remarca que es tracta d’un equipament necessari per al barri, ja que no tenen cap espai d’oració proper. Diu que els que hi ha, per exemple a Torre Baró, “són massa lluny per a la gent que viu aquí”. Pel que fa als horaris, ha explicat que de dilluns a divendres obriran el temps just per resar: a les 6, les 14, les 18, les 20 i les 22 h. Els caps de setmana també aixecaran la persiana durant el matí, aproximadament entre les 10 i les 13.30 h, per fer la resta d’activitats.

El projecte té el suport d’una dotzena d’associacions i entitats del barri, entre les quals l’Associació de Veïns i Veïnes de la Prosperitat, la Xarxa 9 Barris Acull o la parròquia de Santa Engràcia, que han emès un comunicat en què reivindiquen el dret a obrir el centre de culte, “sempre que compleixi les condicions legals i el respecte a la bona convivència veïnal que se’n deriva”. Entre els signants, el rector de la parròquia, Pere Carulla, assegura que “com a creients que som, reclamem per a nosaltres i per a d’altres -tot i que siguin de diferent credo i de diferent confessió- poder exercir amb llibertat el dret de culte”.

Tot i això, alguns veïns, concretament els que viuen al carrer on es farà la mesquita, s’oposen al projecte. Alerten que, com que el carrer del Japó és una via estreta, pot haver-hi aglomeracions i també temen que els causi molèsties per soroll. Ivan Múrcia, secretari de la comunitat de veïns del número 28, afirma que “no creiem que aquest sigui el lloc adequat”.

De moment, els responsables del local estan pendents d’acabar les obres per tal que l’Ajuntament en dicti l’aforament màxim i saber així quina capacitat tindrà el centre. Per minimitzar-ne eventuals molèsties per soroll, diuen que estan insonoritzant el local.