ORIOL GONZÁLEZ, portaveu del Sindicat d'Estudiants "Nosaltres creiem que aquestes polítiques són completament contràries als interessos dels estudiants, són completament reaccionàries i van en contra de l'educació pública i nosaltres no les acceptem. Ens hi oposarem frontalment fins que aconseguim que es derogui. // Són unes mesures que el que intenten amagar és la veritable intenció que tenen tots aquests dirigents i governants, que és acabar amb l'educació pública."

Les revàlides previstes per la LOMCE continuen sent el cavall de batalla per als estudiants de secundària i batxillerat. Després de la manifestació a l’octubre, menys d’un mes després el Sindicat d’Estudiants (SE) ha tornat a convocar en solitari una altra concentració per reclamar que les revàlides es deroguin de forma permanent. Els estudiants no confien que el govern aturi la implantació d’aquestes proves extraordinàries i titllen de “reaccionàries” i “franquistes” aquestes mesures. A més, des del Sindicat d’Estudiants afegeixen que “la veritable intenció que tenen els governants és posar fi a l’educació pública”.

Malgrat el tràmit iniciat amb la proposició aprovada al Congrés per paralitzar la LOMCE, coneguda com a llei Wert, encara no s’ha aconseguit aturar-la, ja que el PP ha fet un pas endavant per frenar la proposta.

En quina situació es troben les revàlides?

La proposició que anunciava que finalment, i després de les demandes del sector educatiu, aconseguiria aturar la LOMCE va ser presentada pel PSOE al Congrés i va tirar endavant amb el suport de tots els grups amb l’excepció del PP. Ara, però, el Govern espanyol s’ha aferrat a la Constitució i ha acordat la revocació d’aquesta tramitació al·legant un conflicte constitucional. És a dir, el Govern espanyol ha recordat que amb la LOMCE estan compromesos 615 milions d’euros de fons europeus i la paralització suposaria gastar més diners del pressupost. Tot i això, la Generalitat ja ha anunciat que no es faran les revàlides als centres educatius catalans.

La paradoxa a aquest procés, però, és que el Govern espanyol preveu aprovar un reial decret llei que deixaria sense efectes les revàlides a 4t d’ESO i a batxillerat, que es transformarien en una prova pilot que es farà només en alguns centres de l’estat i en assignatures troncals.