El districte de l’Eixample ha obert una nova àrea de joc infantil totalment accessible als Jardins de Montserrat Roig, al barri de la Sagrada Família. L’espai incorpora gronxadors, un giratori a cota zero, un llit elàstic, un tobogan amb plataforma de transferència per a cadira de rodes, un sorral amb taula i panells lúdics. En conjunt, es tracta d’elements pensats per a diferents edats i capacitats.

Els jardins estan situats en un interior d’illa entre el carrer de Provença i el carrer del Rosselló. L’actuació ha permès renovar íntegrament l’àrea de joc seguint els criteris del Pla del joc per a l’espai públic de Barcelona. S’ha retirat la tanca perimetral i s’ha organitzat la zona de joc en dos àmbits, un de dinàmic i un de tranquil. Totes les activitats lúdiques que s’ofereixen són accessibles.

Més elements inclusius

Els colors del paviment de l’àrea de joc s’han escollit expressament perquè contrastin a ulls de les diferents discapacitats visuals i s’ha marcat de forma expressa l’espai de recorregut que condueix als diferents espais de joc per tal d’afavorir l’orientació d’infants i adults. Tots aquests criteris tenen per objectiu fer un espai de joc més inclusiu.

Aquest projecte és un dels guanyadors del programa de pressupostos participatius a l’Eixample que la ciutadania va presentar amb el nom de Fem els parcs més accessibles per a tots els infants. Segons el consistori, aquesta actuació de millora s’alinea amb la voluntat del govern de revitalitzar els interiors d’illa existents i d’impulsar la recuperació de nous espais verds d’estada en interiors d’illes de l’Eixample. La inversió pel conjunt de l’actuació ha estat de prop de 240.000 euros.