El nou recinte dels hipopòtams del Zoo és més ampli que el que hi havia fins ara i s’ha volgut recrear l’espai  natural d’aquests animals. Disposa d’una zona de “platja”, vegetació de ribera i una zona rocosa amb una petita cascada. La millora més important de les instal·lacions és la instal·lació d’un sistema de filtració d’aigua. Per fer-ho possible, s’ha construït un edifici on hi ha el nou sistema de filtratge, eficient i sostenible.

La zona de visió del públic es fa des d’una balconada, per sobre de la superfície d’aigua que forma un llac, que és el lloc on més estona passen els hipopòtams. També s’han inclòs codis QR a la retolació informativa del recinte.

Actualment, el Zoo té quatre exemplars d’hipopòtam comú, tres femelles i un mascle. A les noves instal·lacions, de moment, només s’hi ha traslladat la femella Plitisch, de 21 anys, i la Maria, que en té 12. Les dues femelles són mare i filla i en uns dies rebran l’altra femella, la Rita, de 19 anys. El mascle, Komtu, marxarà properament a un zoo del nord d’Europa.