Va ser una macrooperació policial amb una gran repercussió mediàtica. Però tot ha acabat en paper mullat. La tardor de 2008, i per segona vegada en poc temps, la Policia Nacional, en col·laboració amb la Guàrdia Urbana, van escapçar un clan que coaccionava un grup de dones, la majoria romaneses, a les quals obligava a prostituir-se als carrers del Raval. El cas, però, va ser arxivat, i reobert més tard després d’una conversa privada de la policia amb la jutgessa en què es va acordar una nova intervenció telefònica que, ara, l’Audiència considera una prova nul·la perquè deriva d’una altra prova -les escoltes prèvies- que també havia estat considerada igualment nul·la. El tribunal reprotxa a la magistrada haver tornat a activar la causa sense disposar de noves dades que ho justifiquessin.

El judici es va celebrar al setembre. 31 persones van asseure’s al banc dels acusats, i la fiscalia sol·licitava per a elles penes de fins a 30 anys de presó. El ministeri públic ja ha anunciat que pensa recórrer la sentència, en què només es condemna un matrimoni per explotar i apallissar una menor. De fet, les úniques proves que s’han pogut aprofitar són les que apunten directament contra ells. Segons els jutge, està provat i demostrat que tots dos van explotar sexualment dues dones.  Les havien portat enganyades des de Romania amb una falsa promesa de feina. Un cop a Barcelona les havien obligat a prostituir-se. A la menor l’obligaven a prostituir-se fins a la mitjanit i havia d’atendre més de 20 clients al dia.  Per tot això, el jutge condemna l’home a 9 anys i 8 mesos de presó i a la dona, a 12 anys i 8 mesos.

Anteriorment, una altra macrooperació policial havia acabat també en fiasco. El cop fins aleshores més important contra les màfies d’explotació sexual, amb 45 detinguts -alguns dels quals també figuraven entre els inculpats en aquest nou procés judicial-, va finalitzar amb sentències mínimes que no van comportar ingrés a presó.