Reclamen noves polítiques i més participació

La primera setmana de desembre, la plataforma Nou Barris Cabrejada va entregar aquest document d’anàlisi sobre la situació socioeconòmica a Nou Barris a l’Ajuntament i també al govern del districte. El text feia una crida a les administracions perquè fessin un treball conjunt amb les entitats, reclamava més recursos en serveis socials i més diàleg, amb accions concretes com la celebració d’un “consell o audiència pública oberts”. Dos mesos després, les entitats denuncien que no han rebut cap resposta des de les administracions, ni tan sols una notificació, i han tornat a reclamar una reunió.

En el comunicat fet públic aquest dilluns, Nou Barris Cabrejada exigeix que les administracions moguin fitxa, tot i ser potser un tema “incòmode” per afrontar en període preelectoral. Denuncien que l’Ajuntament està fent polítiques “injustes i errònies” al districte i critiquen la manca d’estratègies participatives. En aquesta línia censuren que la regidora del districte, Irma Rognoni, tinguin “nul·la comunicació amb moltes entitats” i que no participi “en actes lúdics o socials que organitza el teixit associatiu”.

La plataforma, que va anunciar un any de mobilitzacions al desembre, celebrarà una assemblea el proper dissabte per analitzar els propers passos que farà la plataforma.

L’audiència pública, en marxa

La resposta del consistori no s’ha fet esperar. Des del districte neguen que hagin rebut cap carta que sol·licités una reunió o audiència pública però han decidit fer un pas endavant. Per això, la regidora, Irma Rognoni, durà la petició de la plataforma de celebrar una audiència pública a la propera Junta de Portaveus.

Pel que fa al diàleg, el districte ha indicat que escolta les demandes dels veïns i, mostra d’això -assegura- és la reunió que va tenir l’alcalde, Xavier Trias, amb el president de la FAVB, Lluís Rabell, i el president de l’Associació de Veïns de Ciutat Meridiana, Filiberto Bravo. Des de l’Ajuntament recorden, a més, que el 20% del pressupost en polítiques socials s’ha destinat al districte de Nou Barris i que han augmentat els recursos municipals destinats a aquesta matèria.