millor nota selectivitat 2024 barcelona pau mes alta

Ja es coneix la nota més alta de la Selectivitat 2024 a Barcelona ciutat. És el 9,80 sobre 10 que han tret dues noies, una estudiant del Fert (Sarrià-Sant Gervasi) i una altra alumna del Sagrat Cor-Diputació. L’any passat, el 2023, la nota més alta a la ciutat la va treure una estudiant de l’Institut Jaume Balmes, que va aconseguir un 9,80.

“No em podia imaginar que trauria aquestes qualificacions”, explica la Blanca, alumna de Fert que amb un 9,80 a les PAU i un 13,82 de mitjana encara dubta d’on estudiarà Medicina. A les PAU ha obtingut un 10 a totes les matèries excepte català (un 9) i Química (9,5).

Al conjunt de Catalunya, la qualificació més alta és el 9,90 que han tret un alumne de Castellnou de Bages i un altre de Sant Cugat del Vallès. Globament han superat les proves el 97% de l’alumnat.

Si treballes en un centre educatiu i coneixes algun estudiant de Barcelona que hagi tret una nota més alta, ens pots avisar a informatius@beteve.cat

Pendents de les notes de tall i l’assignació de places

Amb les qualificacions de les PAU ja publicades i la preinscripció universitària en marxa fins al 28 de juny, la pròxima data important per als estudiants que van matricular-se a les PAU és la primera assignació a la universitat. Aquesta serà pública el 10 de juliol. Serà al voltant d’aquest dia quan es coneixeran les notes de tall de cada un dels graus universitaris (i de cada universitat).

Mentre no arriben aquestes dates, pots recórrer a la calculadora de betevé per simular la nota de tall, introduint-hi les teves qualificacions del batxillerat i les PAU.

Per què es publiquen les millors notes sobre 10?

La Generalitat de Catalunya fa públiques les qualificacions basant-se en la fase general de les matèries comunes, és a dir, sense comptar les proves que ponderen més per apujar la nota fins a 14. Això vol dir, per tant, que les notes més altes conegudes són sobre 10, i no sobre 14.