La dona que va resultar ferida després que el temporal Hortense fes caure la capçada d’una palmera de la Diagonal damunt del seu cotxe ha decidit emprendre accions penals i administratives contra l’Ajuntament. En la demanda, que interposarà properament, acusa el consistori de negligència, ja que afirma que la palmera es trobava en mal estat i el seu manteniment corre a càrrec dels serveis municipals. Fonts del consistori han informat que si reben la denúncia, l’estudiaran. La víctima, a més, demanarà una indemnització.

Ruptura de vèrtebres i 25 minuts atrapada

El bufet d’advocats que porta el cas narra que l’impacte de la capçada de la palmera va causar a la conductora una ruptura de vèrtebres, fet pel qual va ser traslladada a l’Hospital Clínic. Actualment la dona continua en observació a casa seva, en estat estable. A més, el gabinet assenyala que la víctima va haver d’aguantar 25 minuts atrapada a l’interior del vehicle abans no arribés el grup d’assistència, una demora que, segons els comunicat dels advocats, hauria pogut ser fatal.

Reobert el debat sobre la perillositat de les palmeres

A finals d’agost, un home va perdre la vida després que una palmera li caigués a sobre al parc de la Ciutadella. Tot i que en aquest cas el desenllaç no ha estat fatal, la perillositat de les palmeres torna a estar en el punt de mira. Després de l’incident a la Diagonal, juntament amb la notícia de dues palmeres més que van caure pel temporal Hortense, el manteniment d’aquests arbres tornar a ser el focus del dilema. L’Ajuntament assegura que ja s’han revisat 1.400 palmeres de la ciutat.