Barcelona ha viscut una revetlla de Sant Joan bàsicament tranquil·la amb algun incident puntual. Pel que fa als incendis, els Bombers de Barcelona han fet 161 serveis des de les 22 h de diumenge fins a les 6 h de dissabte. La majoria han estat per focs a la via pública —s’han cremat 70 contenidors—, vuit en edificis i un en massa forestal. També s’han registrat sis actuacions per fogueres no autoritzades.

El lloc més concorregut durant la nit ha estat la platja. En total, unes 60.000 persones han celebrat la revetlla al litoral barceloní, fins que a les 6.30 h els serveis municipals han iniciat les tasques de neteja. Han recollit 20 tones de residus.

Focs en mobiliari urbà i vegetació

Pels que fa als incendis, els Bombers de la Generalitat han atès 1.175 serveis entre les 20 h de diumenge i les 8 h d’aquest dilluns. La majoria d’actuacions, 578, han estat per apagar focs en mobiliari urbà i 432 per incendis de vegetació. La major part dels serveis s’han fet a l’àrea metropolitana de Barcelona, i el Vallès Occidental, amb 212 sortides, és la comarca on s’ha hagut d’actuar més.

Protecció Civil i el telèfon d’emergències 112 de Catalunya han rebut 3.932 trucades, un nombre lleugerament inferior al de l’any passat. D’aquestes, 724 s’han fet des de la ciutat de Barcelona. Pel que fa al Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), han atès 265 persones per patologies relacionades amb la revetlla, 128 per intoxicacions, 85 per agressions, 25 per accidents de trànsit, 20 per cremades i set per afectacions oculars. I 243 han rebut assistència als hospitals i CUAP de tot Catalunya.