Ha estat una nit excepcionalment tranquil·la. Més de 1.300 Mossos d'Esquadra s'han encarregat de la seguretat a diferents punts del país. Segons el conseller d'Interior, Felip Puig, el balanç general és molt positiu. FELIP PUIG, conseller d'Interior "Una revetlla de Cap d'Any bastant tranquila. Molt més tranquil·la del que ha estat habitual en els darrers anys i que amb independència del nombre de festes i macrofestes que hi han hagut arreu del país, hi ha hagut una més que satisfactòria situació d'estabilitat." En total s'han fet 81 controls de seguretat ciutadana i de trànsit. De les 2.400 lectures d'alcoholèmia, més de 5% han estat positives, una xifra lleugerament més baixa respecte de l'any anterior. Pel que fa als controls de drogues, se n'han realitzat vint-i-cinc i més de la meitat han estat positius. JOSEP MILÀ, comissari en cap de Catalunya "Quan es fa una prova iniciària d'alcoholèmia i pels símptomes també es pot veure, potser té negatiu en alcoholèmia, però podem suposar que va sota els efectes de la drogues. En ser més selectius, s'han fet menys proves de drogues, però en canvi el resultat ha estat més elevat." Des de la Generalitat s'assegura que el fet que els locals d'oci nocturn hagin allargat el seu horari de tancament és positiu. La sortida de la gent es fa de forma més esglaonada i s'eviten aglomeracions a la via pública.

A l’interior del perímetre acotat de la plaça de Catalunya no es va permetre entrar-hi ampolles de vidre o llaunes i els treballadors de l’àrea de Medi Ambient van distribuir prop de 10.000 gots de plàstic a les persones que hi volien entrar begudes.

Un cop acabada la celebració, es van desplegar els serveis de neteja per tal de deixar tota la zona en perfectes condicions. De seguida a les 2 h de la matinada, de fet una hora abans del previst, la zona va quedar normalitzada.