És la nova furgoneta elèctrica de Nissan. I es fabricarà exclusivament a Barcelona, des d'on s'exportarà a tot el món. Es tracta de l'evolució d'un model que la planta catalana produeix des de fa gairebé tres anys. Per construir-ne la versió elèctrica, que sortirà al mercat el 2013, la multinacional japonesa invertirà 100 milions d'euros i suposarà la creació de 700 llocs de treball. Avui la planta de la Zona Franca s'ha aturat durant una hora perquè tota la plantilla pogués acudir a la presentació del nou vehicle. I davant dels empleats, els directius han agraït els esforços que han fet els treballadors durant els últims anys. Una època en què s'ha aprovat la contenció salarial i l'increment d'un 6% del temps de treball. FRANK TORRES, vicepresident d'Operacions Industrials de Nissan Espanya "Vuestro esfuerzo no ha sido en vano. A pesar de la situación de crisis en que vivimos, la incertidumbre de los mercados y la dificil situación financiera global, Nissan en España se encuentra, como he dicho, en un momento de crecimiento y vosotros, empleados de Nissan, seréis claves para asegurar nuestra performance, nuestro rendimiento." ARTUR MAS, president de la Generalitat "Fixeu-vos que gent de fora, que poden triar a tot el món, aquesta gent de fora avui també trien Barcelona, Catalunya i el conjunt de l'estat per fer les seves apostes industrials de primer nivell. Això és una gran injecció de moral en aquests moments, de cara al nostre present, de cara al nostre futur i una injecció de moral i d'esperança per a tota aquella gent que legítimament està buscant feina." I perquè tot vagi com una seda, els directius i les autoritats convidades a la presentació del nou cotxe elèctric han fet un ritual japonès, el daruma. Per això han pintant un dels ulls a aquesta figura perquè porti bona sort i èxit al projecte que s'ha presentat avui. L'altre ull se li haurà de pintar quan la bona fortuna s'hagi complert.

Segons ha informat avui la companyia, la producció del nou model suposarà una inversió de 100 milions d’euros i la creació de més de 700 nous llocs de feina entre Nissan i la industria auxiliar.

La planta de Barcelona serà l’única que produirà l’e-NV200, el segon model elèctric de Nissan després del Leaf. El nou vehicle està basat en l’NV200 actual, que també es fabrica a Barcelona.