Arrels Fundació impulsa una campanya de conscienciació i donacions per ajudar les persones sense sostre que passen l’estiu a la ciutat. Volen visibilitzar-los dins de la Barcelona més turística i donar a conèixer les dificultats afegides que planteja l’estiu als qui passen el dia i la nit al carrer: alguns serveis assistencials amb serveis reduïts o tancats per vacances, un sol que crema i una calor impossible de mitigar.

L’estiu, malauradament, també suposa una realitat més complicada per a les persones sense sostre. Ho alerten des d’Arrels Fundació, que ha engegat la campanya “Jo també sóc Barcelona”. L’objectiu és mostrar que, al costat dels atractius turístics de la ciutat, també hi ha 941 persones (segons el darrer recompte) que cada dia s’han de buscar la vida per menjar i dormir perquè no tenen feina ni vacances ni un lloc on viure.

La ciutat es recorda més dels sense sostre a l’hivern, quan es posa en marxa l’operació Fred per evitar que ningú hagi de dormir al carrer quan estem per sota dels zero graus, però l’estiu tampoc no és fàcil a la ciutat per a qui no té casa. La raó és que en època de vacances es redueixen els horaris i la capacitat d’alguns serveis com els menjadors socials o els serveis de dutxes, on part del personal fa vacances. Les persones sense llar també pateixen per les cremades del sol o per la inseguretat, perquè hi ha més gent al carrer.

La campanya d’Arrels Fundació demana als particulars donacions de sis euros -se’n poden fer enviant “SMS ARRELS” al 38014- i es pot seguir durant tot l’estiu per les xarxes socials, com Twitter, amb les etiquetes #despertaBCN i #ningúdormintalcarrer. Les persones, entitats i empreses que hi fan donacions apareixen al mur del web Un milió de gràcies.