L’interior d’illa on es troben els Jardins de la Torre de les Aigües està tancat al públic per netejar a fons la torre que és propietat d’Aigües de Barcelona que és qui duu a terme l’actuació.

Breu retard en l’inici dels treballs

Avui s’ha procedit a tancar l’interior d’illa al públic per duu a terme unes obres reclamades pels veïns. L’actuació s’ha endarrerit un dies per causes de caràcter administratiu. Amb aquest retard, la finalització dels treballs s’estendrà fins a mitjans d’abril i no el 30 de març, tal com havia previst l’Ajuntament.

Tasques de manteniment i conservació

Es fan tasques de neteja i sanejament a l’interior de la torre, que fa 24 metres d’alt. Consisteixen a retirar els excrements i els coloms i altres ocells morts que entren per les obertures. Un cop fetes aquestes tasques, procediran a tapiar els forats de ventilació i tancar les finestres amb porticons per impedir que tornin a entrar les aus. També es faran obres de manteniment de l’edifici, que està inclòs en el catàleg patrimonial.

L’antiga platja de l’Eixample

A dins de l’interior d’illa, ubicat a Roger de Llúria entre Consell de Cent i Diputació, també hi ha una piscina de poca fondària que l’Ajuntament ja ha netejat. Aquesta piscina es va convertir durant 21 anys, des de l’estiu del 1987  fins al del 2018, en la coneguda com a platja de l’Eixample. Un espai que tenia molt èxit per a les famílies amb nens petits.

De la seva banda, l’Ajuntament ja ha netejat la piscina que durant diversos estius era coneguda com la platgeta de l’Eixample. Malgrat les queixes dels usuaris, l’espai ja no té aquest ús, l’Ajuntament va substituir-lo des de l’estiu del 2019 pels jocs d’aigua del Parc de Joan Miró perquè, segons l’Ajuntament, els decibels registrats superaven el límit establert per l’ordenança municipal, malgrat les mesures que es van prendre per rebaixar la contaminació acústica.

Primer interior d’illa de l’Eixample

Els Jardins de la Torre de les Aigües tenen un únic accés pel carrer de Roger de Llúria, 56. Es tracta del primer interior d’illa recuperat per l’Ajuntament de Barcelona que, el 1987, va adquirir el solar a l’Associació de Propietaris d’Aigua de l’Eixample, que l’havia comprat més d’un segle abans per poder abastir d’aigua els primers habitatges de la zona.